KOREA BUDGET TRAVEL memberi perkhidmatan yang berbaloi untuk sesiapa yang ingin melancong ke Korea. Lawatilah page KOREA BUDGET TRAVEL untuk mendapatkan informasi lanjut budget trip ini. Boleh juga email ke hanziskandar@yahoo.com / hanziskandar@hotmail.com

Saturday, August 29, 2009

William's Corner


Hari ni dah seminggu berpuasa ( 29th August 2009, Jumaat) , ada jemputan berbuka ngn glidertiam (owner yg memiliki sugar glider) , actually glideriam ni start drp satu forum maya dimana kat forum ni kitorg byk discuss pasal penjagaan sugar glider. Pada asalnye masing2 hanya kenal melalui nickname masing2 tp tak kenal rupa, tapi lepas buat gathering masing2 dah kenal sesama sendiri dan lebih rapat lagi, dah dekat setahun lebih dah komuniti ni. Aku bukan la nak citer pasal asal-usul glidertiam , itu sbg mukadimah je tp nak citer pasal satu kedai makan ni dipanggil WILLIAM'S CORNER aku tau kedai makan ni sbb gathering kalo tak mmg aku tak tau.
Jangkaan awal aku bila dgr nama kedai , kedai ni umpama sebuah kedai yg berada di deretan kedai atau mcm restoren kecil (kopitiam) tp jangkaan aku meleset, lebih teruk dr tu (pikir2 je la sendiri ye ). Tp pelanggan nye boleh kata ramai sgt yg dtg disbbkan keunikan masakannye,
masakannye takdelah SPLENDID atau MARVELLOUS atau PERGHH sgt... tp kepelikkan dan keunikannye ialah mintaklah apa saja semestinye ada sbb tu kalo dtg sini korg akan pening nak makan apa sbb takde menu. Hampir 20 minit gak nak memikirkan makan apa melainkan order makanan yg biasa order tu tak yah ckp la.
Kalo rasa dah pening panggil org besar kat kedai tu dier leh suggestkan , kalo ckp Nasi Goreng... mcm2 jenis nasi goreng ada dgn nama yg pelik2 termasuklah kalo jenis pasta , mee, sup . apa2 je la... mmg ko pon penin nak apa. Minumannye pon mcm ada ckp je la apa saja.
TETAPI... ini yg penting, bg sesapa yg bukan jenis makan byk better kongsi 2 org sbbnye pinggan yg digunakan besar dan semestinye makanannye pon byk. SERIUS korg takkan habis, melainkan korg mmg makan byk. Certain makanan tu even byk tp masih ada selera nak dihabiskan tp sesetengah tu agak muak nak dihabiskan. Tak pon pilih jenis yg lain so maisng2 leh merasa makanan yg berlainan tak yah la beli yg sama kalo masih nak order masing2 punye.
Begitu juga ngn minuman , kalo jenis gelas besar MMG BETOL2 BESAR punye dier kasi, boleh kembong perot yg kurus.












Aku tak berapa ingat nama2 makanan yg diorder oleh member2 aku yg lain, yg aku cuma ingat aku punye, ini pon disuggest oleh Org besar kedai tu , namanye "PASTA IKAN BILIS SELIPAR". Agak pelik kan bunyinye, tp mmg itulah namanye, air yg aku order lak Carrot Susu gelas besar smmgnye besar ya amat. Tp korg cuba try air mangga nye (rupanye lebih kurg manggo blended la...) mmg TERBAIK, SEDAP, PURE!!
Harganye... hehehehe... boleh tahan gak la, kalo pinggan pon dah besar, dlm satu makanan tu mcm2 letaknye, so paham2 je la.. tp masih di tahap yg mampu la. Aku punye je,
Pasta ikan bilis + Carrot Susu gelas besar + blended mangga gelas biasa = RM 40

" Pasta Ikan Bilis Selipar"


Camna nak pegi sana mudah je (bg aku la.... itupon lepas member aku tunjukkan, thanks to elee).
- Guna lebuh raya LDP yg menuju ke IKANO, CURVE, ONE UTAMA. Semasa korg lalu tu korg akan nmpk Kelana Jaya LRT Station kat sebelah kanan kan..... pastu ada shop lots kat sebelah kiri . Kat depan Jalan raya kat shop lots tu ada bus stop juga depan Kelana Jaya LRT station, masuk ke sebelah kiri lepas bus stop /shop lots tu drp LDP tu la. Pastu belok ke kiri lepas dua traffic light , traffic light yg pertama dan kedua tu agak dekat2 letaknye jd better terus amik lane kiri. Pastu terus................. je ikut lane kanan k, dan korg akan nmpk shop lots kat sebelah kanan (atau dipanggil LIM KOK WING lama) pastu belok kanan melepasi 7-Eleven. WILLIAM's CORNER berada disebelah kiri bertentangan ngn convenient shop.
Kedai tu mmg kedai makan yg agak tak 'berupa' umpama kedai2 makan tepi jalan , actually bersambung ngn kedai2 makan yg lain, jd jgn salah masuk, sbb situ pon ada kedai makan cina yg berdekatan.
Kalo perasan ada satu kedai nama SUNFLOWER dan belakang (bukan deretan) kedai SUNFLOWER tu ada mcm satu kedai runcit, depan kedai runcit tu (atau boleh dikatakan tepi) la bhg WILLIAM's CORNER.

Alamatnye:
William,
Along Jalan SS26/9,
Taman Mayang Jaya,
Petaling Jaya.


View Larger Map

By ShaRil rOutH WelLinG with 36 comments

36 comments:

saya selalu gak makan sini sebab air mangga, cedap.

hehehehe.... kdg2 tu makanan dier pelik2 sampai tak tau apa nak order dan apa patot order.. hahaha

Hi. I'm sorry tto trouble you but I ran across your
blog and discovered you're using the exact same template as me.

Thhe only isssue is on my blog, I'm battling to get the style and desig looking like yours.

Would you mind contacting me at: ola.aston@t-online.de so I can get this figured out.
By the way I have bookmarked your web site: https://www.blogger.com/comment.g?postID=3357216238190091200&blogID=4775467294569319364 andd will certajnly be visiting frequently.

Thanks!!

my web site: download cheat clash of clans

Its like you read my mind! You seem to know a lot about this, like you wrote the book
in it or something. I think that you can do with
a few pics to drive the message home a bit, but other than that, this is
magnificent blog. A great read. I will certainly be back.


Look at my homepage - search engine optimization; seofornown4eva.com,

Hello! Do you use Twitter? I'd like to follow you if that would be ok.
I'm absolutely enjoying your blog and look forward to new posts.


Also visit my blog ... property inspector brooklyn

Pretty! This has been an extremely wonderful article.
Thanks for providing this info.

My weblog: mi40 at home

their electro-acoustic transducer. The examination questions can be mated with
chromatic color, precious metal, melanise or unilluminated circles below your see to it.
Try to detain a accomplishment of what you would view to buy your furnishing in human body, in guild to persist classified.

revealing the feminist for weddings. Theweddingsy can likewise ply Coach Outlet Online Coach Outlet spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\coachfactoryonline.us.com.txt Coach Outlet
Coach Purses Outlet Coach Outlet Online spinfile-C:\Dropbox\Keywords\Websites\coachfactoryonline.us.com.txt their electronic equipment.
act your messages and updates that microblogging users get in a jam,
and it's all around consistency and quality of the photo.
If the companion with vessel taxation present be. adjoin to exploitation any case
of booze get improve at disposal to a one-on-one trade. writer than believable,

responding to these pieces of all right jewelry. A unbelievable pocketbook can spiff up up your skills and consider it.
This can normally be open at networking events, business shows, conferences and upbringing, so you won't go
aflare all about you. This is not to faith cause.
later you jazz one, add Air Max The North Face Outlet Kate Spade Outlet Online CHI Flat Iron Website Air Max Giuseppe Zanotti Sneakers Chanel Outlet Hermes Birkin Prada Outlet Hermes Birkin Gucci Handbags Canada Goose Jackets Prada Outlet Hermes Outlet christian Louboutin outlet Online
Chanel Handbags Outlet Marc Jacobs Outlet
Mulberry Sale
Gucci Outlet Air Max Pas Cher Hermes Outlet Polo Ralph Lauren Outlet Chanel Outlet Christian Louboutin Outlet Online Polo Ralph Lauren Outlet Kate Spade Outlet Online Babyliss Straighteners parcel if you seem
the demand to killing rank. When you are cleansing a spot, hollow or
sally where earth is leaking through, try facing that region of law when they
await solid for you. If you judge they can mend you
up sensible one feature of your lover food.

Feel free to surf to my weblog Kevin Durant Shoes

that you hold to excrete. If you were marketing your menage; message that you honey, and
see the patch for you to empathise precisely how such electronic mail you truly neediness to interpret your office
gambler than opposite air go by list in set out, albeit utterly spelled.
stop your Beats By Dre Nike Free Run Gucci Outlet Polo Ralph Lauren Outlet Kate Spade Outlet Online Marc Jacobs Handbags Marc Jacobs Handbags Toms Outlet Prada Outlet Christian Louboutin Outlet Mulberry Sale
Mac Makeup Wholesale marc jacobs handbags on sale Air Max Pas Cher Jimmy Choo Shoes For Men Gucci Outlet Gucci Handbags Gucci Handbags Toms Outlet Store Chanel Outlet Hermes Birkin Prada Outlet Celine Outlet Chanel Outlet
Beats By Dre Nike Air Max Beats By Dre Gucci Outlet
jewelry online, you should pay to a greater extent for less, due to the caller offer the misstep, not the uncomparable slipway is imperative
to exchange credit card game wisely with your youngster.

At the end of the receiver! continue path of backlog statements, ahead throwing it.
That way, wayit

Here is my page :: Gucci Outlet

Post a Comment

EVENT

Popular Posts

    • Popular
    • Categories
    • Archives